Ruime overwinning in kür voor Jarmilla Peterson

Share
  • 2 juni 2009 12:25

door: redactie, 2 juni 2009 12:25

OOSTERWOLDE – De kür op muziek kreeg tijdens het sterk bezette CH Oosterwolde een afgetekende winnaar. Jarmilla Peterson bleef met 68.63% de concurrentie ruimschoots voor. de kür was één van de hoogtepunten op dit massale evenement, met zo’n 2.000 starts.

Jarmilla Peterson met haar Z2-paard Don Chello. ©Steven Stegen

Jarmilla Peterson met haar Z2-paard Don Chello. ©Steven Stegen

Het CH Oosterwolde bood een uitgebreid dressuurprogramma, met zowel voor de Z1 als de Z2 een afsluitende kür. In de zwaarste klasse ging Jarmilla Peterson uit Wedde dus met de overwinning naar huis. Ze stelde haar Don Chello met meer durf voor en was met 68.63% duidelijk beter dan Geertje Bouwens met Rolex (67.50%) en Ellen Wynia met R.Quincy (67.38%).

Geertje Bouwens won wel een gewone Z2-proef met Rolex. De combinatie van de LR Leeuwarden behaalde 216 punten. Ook Frederika van der Velde won met Olympus een proef (216), evenals Sybren Minkema met Gouke P (219) en Marjolein Noppert met Sulaika (223). De zaterdag verreden ZZ-Licht bracht overwinningen voor Linda van der Jauw met Unadette (62.86%) en Hergen van Hall met Viva Las Vegas (62.35%).

De springrubrieken waren in de zwaarste klasse minder goed bezet dan de dressuur, maar toch leverde het ZZ-klassiek een mooie ontknoping op. Vier combinaties kwamen in de barrage in actie, waarin Hilde Woudstra met Opala de beste prestatie leverde. Met een tijd van 36.96 was de amazone van de Waardruiters aanzienlijk sneller dan Heleen Groeneveld met Tinky (39.27). Het tweede ZZ-parcours kwam op naam van Marianne Boerema uit Zuidhorn met Illyade du Bouli.

NHP