Hester Klompmaker de snelste op CH Oranjewoud

  • 7 juni 2009 21:42

door: redactie, 7 juni 2009 21:42
Hester Klompmaker won een gebruikte auto.

Hester Klompmaker won een gebruikte auto.

ORANJEWOUD – Hester Klompmaker heeft op de 37e editie van het CH Oranjewoud de hoofdprijs gewonnen. De amazone uit Buitenpost verdiende een auto, omdat ze de snelste deelnemer was in de klassen M, Z en ZZ.

In de klasse Z reed Hester Klompmaker uit Buitenpost met haar paard Ultraster een sensationele barragrit. Niemand kwam meer aan deze tijd en daarmee kreeg zij de sleutels van de auto overhandigd. In het andere Z parcours was het Niels Mulder uit Langezwaag, die met Vino de snelste was en ook foutloos wist te blijven. Anna Froukje de Vries uit Hoornsterzwaag wist de klasse ZZ op haar naam te schrijven met haar paard Uleika. Het ZZ jacht werd gewonnen door  Hilde Woudstra met Titania van de Waardruiters.

In de Z-dressuur was het Evelien Duin die met haar Friezen de boventoon voerde. Met Gurbe werd zij in de klasse Z1 tweemaal eerste met 226 en 216 punten. Met haar andere Friese paard behaalde zij ook nog een tweede plaats in de Z1. In de Z2 wist Martsje Bergsma twee proeven te winnen met haar paard Tamona met 220 en 217 punten.

NHP