Vorm groeit bij Albert Zoer en Okidoki

Vorm groeit bij Albert Zoer en Okidoki

16 augustus 2009 21:32 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

HACHENBURG – In de Grote Prijs van Rheinland-Pfalz, die zondagmiddag in het Duitse Hachenburg werd verreden, werd duidelijk dat de grote vorm die noodzakelijk is om succesvol deel te kunnen nemen aan een EK bij Albert Zoer en Okidoki nadert. De wijze waarop deze combinatie uit Echten foutloos bleef in het basisparcours was indrukwekkend. Omdat hij in de tweede ronde niet alle risico’s nam werd Albert dankzij een bekeken foutloze rit vierde. ,,Ik heb bewust niet hard gereden, want de bodem was niet optimaal, en waarom zul je pal voor een EK de risicos gaan opzoeken?”, aldus Zoer.

Willem Greve uit Weerselo, die in Hachenburg eerder deze week ook al sterk presteerde, plaatste zich eveneens voor de beslissende tweede ronde. Greve noteerde met Uda de snelste tijd, maar moest deze race tegen de chronometer wel bekopen met één afgeworpen balkje, waardoor hij uiteindelijk als vijfde eindigde.

De Grote prijs werd gewonnen door de Zwitser Pius Schwizer met de schimmel BMC Loving Dancer, die de Duitser Alois Pollmann-Schweckhorst met Chacco Blue naar de tweede plaats verwees. Angelique Hoorn, die net als Zoer deze wedstrijd als een laatste voorbereiding op het EK zag, ging van start met Blauwendraads O’Brien en noteerde één springfoutje.

Slechts tien combinaties mochten voor de tweede ronde terugkomen en daaronder ook vijf combinaties die één springfout hadden genoteerd in het basisparcours. Hoorn, normaal een bliksemschicht in het parcours, noteerde een fractioneel te langzame tijd, waardoor ze als elfde eindigde. ,,Ik kan alleen maar zeggen dat mijn hengst fantastisch sprong en hij heeft nergens het hout geraakt, behalve dan dat hij op de laatste oxer met de achterbenen de voorste paal heel licht raakte, die prompt viel. Dat is balen, mede omdat ik als elfde eindigde en slechts tien combinaties in de tweede ronde van start mochten gaan. Van te voren had ik al besloten, mede gezien de matige kwaliteit van de bodem, om nergens binnendoor te rijden, maar je wilt toch graag foutloos blijven. Dat was dus even slikken, maar ik ga met Blauwendraads O’Brien opgewekt naar het EK!”, aldus Hoorn.

NHP | KNHS

Deel dit bericht