Beilen huldigt Adelinde Cornelissen

Beilen huldigt Adelinde Cornelissen

11 september 2009 16:53 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden
Adelinde kon de huldiging wel waarderen. ©Roos Meertens

Adelinde tijdens de huldiging. ©Roos Meertens

go Roos Meertens

BEILEN – Adelinde Cornelissen is donderdagavond gehuldigd voor haar uitstekende prestaties op het EK dressuur. Vergezeld door een muziekkorps werd ze in een koets van haar huis naar het gemeentehuis gebracht.

Bij het gemeentehuis van Midden-Drenthe werd Adelinde opgewacht door de leden en het bestuur van de Stroomruiters, de Stichting Promotie Beilen en natuurlijk door burgemeester Jan Broertjes, die overigens enorm bang is voor paarden. ,,We zijn allemaal enorm trots op Adelinde”, zo vertelde de burgemeester. De succesvolle amazone kreeg een afbeelding op linnen aangeboden van haar kür op het EK.

Na de huldiging op het stadhuis was er nog een receptie in de manege van haar rijvereniging waar ieder haar persoonlijk kon feliciteren. Voorzitter Wim van Es hield nog een toespraak waarin hij nog eens benadrukte welk positief effect de successen van Adelinde had voor hun vereniging. Ook mocht ze aldaar de auto in ontvangst nemen die zij op de wereldbeker wedstrijd in Helsinki had gewonnen. Het bleef daarna nog lang onrustig en gezellig in de manege.

Burgemeester Jan Broertjes en Adelinde Cornelissen. ©Roos Meertens

Burgemeester Jan Broertjes en Adelinde Cornelissen. ©Roos Meertens

Stegen.net