Indoor Hartje Drenthe damesaangelegenheid

Share
  • 11 januari 2009 17:16

door: redactie, 11 januari 2009 17:16

BEILEN | STEGEN.NET
Het waren de dames die er tijdens Indoor Hartje Drenthe met de grote prijzen vandoor gingen. De Grote Prijs van Drenthe voor Z en ZZ ruiters was een zware opgave, met slechts drie deelnemers die wisten door te dringen tot de barrage. Die werd vervolgens gewonnen door Rianne Nalis uit Wijhe met Tresor (v. Karlstad).

Publiekstrekker Albert Zoer had met zowel Unky Bunky als Uraya een springfout en de winnaar van vorig jaar, Marcel de Boer, werd zelfs uitgebeld wegens ongehoorzaamheid van zijn paard. Plaatselijk favoriet Wim Pomp leek op een foutloze rit af te gaan, maar op de voorlaatste hindernis, een muur, ging het mis en weigerde zijn paard.

Voor de amazones Rianne Nalis, Samantha Bos en Anna Lize Makkinga werd er een foutloze ronde genoteerd. Uiteindelijk was het Rianne Nalis die als enige foutloos het barrageparcours reed en daarmee won. Naast de hoofdprijs van 350 euro, was er een statiedeken en een schilderij van het winnende paard.

De kersverse burgemeester Jan Broertjes vermaakte zich prima bij de Stroomruiters en was blij verrast door de mooie sport die hij kreeg te zien . Adelinde Cornelissen werd in zijn speech geroemd om haar internationale zeges met dressuurpaard Parzival. Hij hoopt dat zij Beilen internationaal op de kaart gaat zetten. Adelinde werd benoemd tot erelid van de Stroomruiters.