Overheden eisen subsidie terug van het NIC

Share
  • 10 september 2009 09:53

door: redactie, 10 september 2009 09:53

ASSEN – Subsidies die in 2007 aan het Noordelijk Internationaal Concours zijn verstrekt zijn niet conform de afspraken besteed. Dat blijkt uit onderzoek van de provincie Drenthe en de gemeente Tynaarlo. De twee overheden gaven 160.000 euro voor de aankoop van stallen en een bodem. Nu blijken die te zijn geleased. ,,Dat betekent dat we van plan zijn om het geld terug te vorderen”, aldus de Drentse gedeputeerde Janny Vlietstra.

Het NIC in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren.

Het NIC in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren.

Vlietstra wil nog wel eerst uitleg van het bestuur van het NIC. Maar volgens de gedeputeerde moet het NIC wel met een heel sterk verhaal komen om de terugvordering nog te kunnen voorkomen. Ze laat in het midden of het NIC het geld dan ineens moet terugstorten.

NIC-voorzitter Max Becherer is onaangenaam verrast door deze stap van de provincie en gemeente. ,,Organisatieburo BCM, waarvan we inmiddels afscheid hebben genomen, heeft dat destijds geregeld. Wij waren als bestuur niet op de hoogte dat er geleased is. We zijn door BCM op het verkeerde been gezet.” Het NIC en BCM hebben inmiddels met elkaar gebroken. Volgens Becherer is daarbij in de afspraken vastgelegd dat hun overeenkomst naar tevredenheid van ook de subsidiegevers moet worden geregeld. Becherer: ,,Concreet betekent dat, dat als wij als NIC moeten terug betalen, dat de rekening dan bij BCM wordt neergelegd.”

Stegen.net