archief
contact
+31 6 53239630

Gemeente Tynaarlo wil 20 mille terug van het NIC

VRIES — De kans dat het Noordelijk Internationaal Concours (NIC) defi­ni­tief sub­si­die moet terug­be­ta­len aan de gemeente Tynaarlo is flink geste­gen. Dat komt door een uit­spraak van de com­mis­sie bezwaar­schrif­ten van de gemeente.

NIC-voor­zit­ter Max Becherer.

Het NIC, dat voor­heen in Zuidlaren werd gehou­den, kreeg 20.000 euro sub­si­die van de gemeente om een bodem en stal­len te kopen. Dat gebeurde niet, want het NIC ging lea­sen. Daarmee heeft het eve­ne­ment, vol­gens de gemeente, in strijd gehan­deld met de sub­si­die­be­schik­king. Tynaarlo eiste het bedrag al eer­der terug, maar het NIC tekende beroep aan. Maar de com­mis­sie bezwaar­schrif­ten geeft de gemeente dus gelijk. De orga­ni­sa­tie van het NIC, dat tegen­woor­dig in Assen plaats vindt, kan nog wel naar de rech­ter stap­pen, maar vol­gens wet­hou­der Henk Kosmeijer moet er in de tus­sen­tijd wel betaald worden.

Stegen.net
gerelateerde berichten
Total
0
Share