Gemeente Tynaarlo wil 20 mille terug van het NIC

  • 19 februari 2010 00:39
door: redactie, 19 februari 2010 00:39

VRIES – De kans dat het Noordelijk Internationaal Concours (NIC) definitief subsidie moet terugbetalen aan de gemeente Tynaarlo is flink gestegen. Dat komt door een uitspraak van de commissie bezwaarschriften van de gemeente.

NIC-voorzitter Max Becherer.

Het NIC, dat voorheen in Zuidlaren werd gehouden, kreeg 20.000 euro subsidie van de gemeente om een bodem en stallen te kopen. Dat gebeurde niet, want het NIC ging leasen. Daarmee heeft het evenement, volgens de gemeente, in strijd gehandeld met de subsidiebeschikking. Tynaarlo eiste het bedrag al eerder terug, maar het NIC tekende beroep aan. Maar de commissie bezwaarschriften geeft de gemeente dus gelijk. De organisatie van het NIC, dat tegenwoordig in Assen plaats vindt, kan nog wel naar de rechter stappen, maar volgens wethouder Henk Kosmeijer moet er in de tussentijd wel betaald worden.

Stegen.net