Provincie houdt NIC in de benen

  • 30 september 2009 16:19
door: redactie, 30 september 2009 16:19

ASSEN – Het Noordelijk Internationaal Concours hoeft geen subsidie terug te betalen aan de provincie Drenthe. Dat heeft het college van GS besloten nadat het bestuur van NIC haar kant van het verhaal mocht doen op een hoorzitting. Daar kon voorzitter Becherer uitleggen waarom een de bijdrage van 120.000 euro is gebruikt voor het leasen van een bodem en stallen en niet voor de aanschaf daarvan.

Voorzitter Max Becherer vertelde al eerder dat het bestuur van NIC nooit weet heeft gehad van deze constructie. Die is volgens de voorzitter toegepast door de toenmalige partner BCM, zonder medeweten van het bestuur. De provincie zegt nu overtuigd te zijn van de goede bedoelingen van het NIC. ,,Wij zijn tot de conclusie gekomen dat er niet te kwader trouw is gehandeld. Het NIC krijgt van ons een herkansing”, aldus de Drentse gedeputeerde Janny Vlietstra.

Verder zegt Vlietstra dat als het NIC vooraf beargumenteerd had verzocht om de spullen te mogen leasen, dit destijds naar alle waarschijnlijkheid was geaccepteerd. Een terugvordering van de subsidie zou tot gevolg hebben dat het evenement dit jaar niet doorgaat en dat de stichting NIC waarschijnlijk failliet gaat.

Nu de provincie geen geld terug vordert is ook de gemeente Assen bereid om geld in het oudste indoor van ons land te steken. De Drentse hoofdstad wil 16.000 euro bijdragen aan het NIC, dat later deze maand de eerste editie in de TT-hal beleeft.

Stegen.net