Springruiters verzamelen zeven mille voor goed doel

Share
  • 2 september 2009 12:15

door: redactie, 2 september 2009 12:15

HALFWEG – Bijna zevenduizend euro werd dinsdagavond in Staphorst bijeengesprongen tijdens het Benefiet Barrièrespringen voor de Stichting Pink Ribbon. Een iets kleiner bedrag dan de organisatie gehoopt had, maar de dames van Pink Ribbon reageerden verguld. ,,We zijn hier heel blij mee. Hierdoor kan weer meer onderzoek gedaan worden naar en voorlichting gegeven worden over borstkanker.”

Slecht weer in de uren voorafgaand aan het evenement, deed het ergste vrezen. ,,Zou er wel genoeg publiek komen? Kan er überhaupt wel zo hoog gesprongen worden?”, vroeg de organisatie zich wanhopig af. Maar alsof hogere machten het initiatief goed gezind waren, werd het klokslag half zeven droog zodat de veertien deelnemers de strijd volop konden aanbinden.

Van de zes hindernissen achter elkaar stond de laatste in de eerste ronde op een hoogte van één meter vijftig. Iedereen bleef foutloos. Wederom lieten alle combinaties de balken liggen. Pas in de tweede barrage vielen er balken. Ook Albert Zoer, afgelopen zondag nog winnaar van individueel EK-brons, kreeg een springfout op de laatste hindernis. Zondag, in het Engelse Windsor, was het nog de eerste hindernis die hem het goud kostte.

Bram van Es uit Beilen en de voor Stal Zoer rijdende Zwitser Thomas Ogi wonnen de benefietwedstrijd in Halfweg. Uiteindelijk kregen zij beide op een hoogte van één meter negentig een springfout. Klaas Jan Harke uit Staphorst werd knap derde met de pas zevenjarige Vancouver. Mensen die de opbrengst nog willen vergroten, kunnen hun bijdrage storten op bankrekeningnummer 36.08.84.059 t.n.v. Barrièrespringen, het goede doel.

Stegen.net