IJsbrand Chardon koopt Lipizzaners

Share
  • 22 november 2009 16:55

door: redactie, 22 november 2009 16:55

DEN HOORN – Vierspanrijder IJsbrand Chardon gaat voortaan met Lipizzaner paarden deelnemen aan de Wereldbekerwedstrijden. De viervoudig wereldkampioen kocht direct na afloop van de wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in het Duitse Stuttgart drie paarden uit het vierspan van zijn Hongaarse concurrent Jozsef Dobrovitz.

Chardon licht zijn spectaculaire aankoop toe: ,,Ik heb nu twee Wereldbekerwedstrijden gereden waarin ik derde en vierde ben geworden. Het niveau is momenteel zo hoog en mijn paarden, waaronder de inmiddels 19-jarige Maxi, hebben steeds meer moeite de hoge tempo’s te halen. Ik was al van plan om in april uit te kijken naar een ander alternatief omdat ik met dit span niet in de top kan eindigen. Ik kreeg de kans dit geroutineerde span te kopen van Jozsef Dobrovitz en dit heb ik met twee handen aangegrepen. Ik steek nu liever tijd in dit span zodat ik volgend seizoen weer goed mee kan draaien. Boyd Exell is momenteel dusdanig in vorm, dat ik niet de illusie heb om hem dit seizoen te kunnen verslaan. Ik vind verliezen niet erg, maar kansloos verliezen is niets voor mij!”

Voor Dobrovitz kwam de verkoop op het juiste moment: ,,Ik had de paarden niet te koop staan, maar toen ik werd benaderd door IJsbrand ben ik gaan nadenken. Ik heb thuis erg veel paarden staan en kwam eigenlijk plaats te kort. IJsbrand is ook de enige aan wie ik ze zou verkopen, hij zorgt net zo goed voor de paarden als wij. Ik ben afgelopen zomer bij hem thuis geweest en heb gezien hoe goed zijn paarden het hebben, dus vandaar dat ik het aandurfde. En bovendien krijgen we de paarden nu nog regelmatig te zien op de Wereldbekerwedstrijden.”

Stegen.net