IJsbrand Chardon comfortabel aan kop bij menwedstrijd Exloo

  • 30 maart 2019 19:39
door: Steven Stegen, 30 maart 2019 19:39

🔴 Exloo
De overwinning bij de vierspannen kan IJsbrand Chardon nauwelijks nog ontgaan bij de internationale menwedstrijd in Exloo. De veelvoudig wereldkampioen won zaterdag ook de marathon, nadat hij ook al bij de dressuur de beste was. Zondag is de afsluitende vaardigheid.

menwedstrijd Exloo IJsbrand Chardon
IJsbrand Chardon lacht tevreden nadat hij met zijn vierspan de laatste hindernis van de marathon heeft verlaten.
📸 Steven Stegen

IJsbrand Chardon presenteerde in Exloo een nieuwe aanspanning, met voorop twee tuigpaarden. Het vierspan ging uitermate soepel rond en was in vijf van de zes hindernissen de snelste. Chardon behaalde in de marathon 75.98 strafpunten, waarmee de menner uit Schipluiden zijn voorsprong verder uit wist te bouwen. Met de dressuur er bij staat hij nu op 116.99 strafpunten.

De Duitser Sebastian Hess staat in het klassement tweede met 142.99. Daarna volgt Edwin van der Graaf, die dankzij een goede marathon een plaatsje steeg in de tussenstand en op 143.55 staat.

   

Bij de tweespannen gaat Sandro Koalick aan kop en is Antonie ter Harmsel op plaats drie de beste Nederlander. Bij de enkelspannen leidt Gjalt Jan Jansma. Bij de vierspannen pony’s is het spannend. Marijke Hammink staat er aan kop, maar Edith Chardon zit haar op de hielen. Bij de tweespannen pony’s gaat Rodinde Rutjens aan kop. Tamara Pijl gaat aan de leiding bij de enkelspannen pony’s.

Bij de paramenners staat Francisca den Elzen stevig aan kop. De tweevoudig wereldkampioene uit Drouwenerveen staat meer dan 20 strafpunten voor op Ingmar Veneman uit 2e Exloërmond.