Imke Schellekens de beste in wereldbeker

Share
  • 20 december 2009 16:57

door: redactie, 20 december 2009 16:57

FRANKFURT – De Nederlanders blijven het goed doen in de wereldbeker dressuur. In Frankfurt schreef Imke Schellekens-Bartels de kür op muziek op haar naam met Hunter Douglas Sunrise. Eerder wonnen Anky van Grunsven (Odense en Lyon), Adelinde Cornelissen (Stockholm) en Edward Gal (Londen).

Imke Schellekens met Sunrise tijdens de OS in Hong Kong.

Imke Schellekens met Sunrise tijdens de OS in Hong Kong.

De overwinning van Schellekens in Frankfurt kwam niet uit de lucht vallen. De Brabantse amazone won ook al de Grand Prix, maar ze was niet helemaal tevreden over die proef. ,,Vooral het einde was wat rommelig. In de kür bleef Sunrise heel erg scherp aan de hulpen staan, maar reageerde toch relaxed. Als dit paard in de ring zo reageert dan is zij in topvorm. In de piaffe en passage bleef Sunrise er heel goed aan trekken. De muziek klopte exact en toen we de klaar waren had ik een zeer tevreden gevoel. Gelukkig dacht de jury er net zo over, want ze hadden me alle vijf op de eerste plaats staan met een score van 81.450%.”

Op de tweede plaats eindigde de Duitse Monica Theodorescu met Whisper, voor de Deense Nathalie zu Sayn-Wittgenstein met Digby. Door de tweede plaats van Monica Theodorescu heeft zij de leiding overgenomen in de stand van de West-Europese league van de wereldbeker met 41 punten. Ze staat voor Adelinde Cornelissen, Edward Gal en de Duitser Matthias Alexander Rath, die alle drie de tweede plaats delen met 35 punten. Van Grunsven staat vijfde met 34 punten.

Stegen.net | KNHS