WEG: Imke Schellekens aan de leiding

  • 27 september 2010 23:15
door: redactie, 27 september 2010 23:15

LEXINGTON – De Nederlandse dressuurploeg heeft na de eerste dag van de landenwedstrijd een goede uitgangspositie. Op maandag kwamen Hans Peter Minderhoud (met Exquis Nadine) en Imke Schellekens (met Hunter Douglas Sunrise) in actie. Minderhoud scoorde 72,255% en Schellekens staat na de eerste dag aan de leiding met 73,447.

Imke Schellekens met Sunrise.

Imke Schellekens met Hunter Douglas Sunrise

Na de rit van Imke Schellekens was er even de ontgoocheling bij de amazone uit Hooge Mierde. Twee fouten, één in de zigzag en één in de changementen om de twee, kostten de Brabantse amazone en Hunter Douglas Sunrise punten. Toch gaat de Brabantse combinatie na de eerste dag aan de leiding, voor de Duitser Christoph Koschel met Donnperignon, terwijl Hans Peter Minderhoud (Harskamp) met Exquis Nadine de derde plek inneemt. Een positie die bondscoach Sjef Janssen tot tevredenheid stemt.

De fout in de zigzag – zij kreeg daarvoor vieren die ook nog eens dubbel telden – rekende Schellekens zichzelf aan. ,,Ik dacht dat ik nog een galopsprong moest maken in de zigzag, maar dat was mijn hoofd. Mijn lichaam zei schijnbaar iets anders en daar reageerde Sunrise direct op, met als gevolg een grote fout. Ik baal er echt van, maar vooral omdat deze merrie de blunder van mij niet verdiende. Ze liep geweldig en voor mijn gevoel liep ze fijner dan ooit.”

In de changementen om de twee week Schellekens iets van haar lijn af en leek dat te willen compenseren. ,,Je merkt dat het niet helemaal gaat zoals je wilt, dan ga je compenseren en dan gaat het fout. Als ik misschien niets gedaan had zou ik zeker achten en anders mogelijk zelfs negens hebben gescoord. Nu waren het slechts zessen”.

Bondscoach Sjef Janssen vond het jammer van de twee fouten die de combinatie Schellekens Hunter Douglas Sunrise maakte, maar vond de wijze waarop de combinatie had gepresteerd heel goed. ,,Het waren twee volstrekt overbodige fouten. In het verleden heeft Imke meerdere malen laten zien dat ze de potentie heeft om in de Grand Prix een score te kunnen realiseren van boven de 75% en het zou mooi zijn geweest als ze dit nu weer had weten te halen.”

Maandag 27 september 2010, Landenwedstrijd dressuur

1. Nederland 145,702
2. Duitsland 140,340
3. Groot Brittanië 138,341

Individueel:
1. Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde)  – Hunter Douglas Sunrise 73,447%
2. Christoph Koschel (GER) – Donnperignon 72,638%
3. Hans Peter Minderhoud (NED) – Exquis Nadine 72,255%
4. Fiona Bigwood (GBR) – Wie-Atlantico 70,128%
5. Katherine Bateson-Chandler (USA) – Nartan 69,617%

Stegen.net | KNHS