Stal Laarakkers domineert dressuurdag

Stal Laarakkers domineert dressuurdag

3 januari 2010 17:15 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

ZUIDBROEK – Stal Laarakkers uit Winschoten domineerde zaterdag de dressuurrubrieken tijdens Indoor Veendam. Christa Laarakkers won de beide rubrieken in de lichte tour met de hengst Uphill, terwijl de nieuwe stalamazone Vai Bruntink ook  nog eens drie overwinningen voor haar rekening nam.

Christa Laarakkers met Uphill. ©Roland Hitze

Christa Laarakkers met Uphill. ©Roland Hitze

Christa Laarakkers bleek in zowel de gewone proef als de kür op muziek op lichte tour niveau niet te kloppen met Uphill. In de kür zette ze Wilmer Lanning uit Gieten met Hippo Assen Tyrone op eerbiedwaardige afstand. Christa Laarakkers verzorgde als klapstuk nog een demonstratie met haar toppaard Ovation, waarmee ze dit seizoen al de nodige punten in de wereldbeker heeft vergaard. Laarakkers en Ovation namen met een prachtige show de honneurs waar voor Edward Gal en Hans Peter Minderhoud, die vanwege de enorme sneeuwval niet naar Zuidbroek konden komen. In overleg met de organisatie keerden zij tussen Zwolle en Meppel de vrachtwagen en reden ze terug naar Harskamp.

Vai Bruntink deed ook van zich spreken door met Romanoff zowel de verplichte proef als de kür op muziek te winnen in de klasse ZZ-Zwaar. Bovendien won Bruntink met Union Jack ook nog de kür in de ZZ-Licht.

Stegen.net