Christa Laarakkers wint in Tsjechië

Christa Laarakkers wint in Tsjechië

23 juni 2008 14:33 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

BRNO – Christa Laarakkers heeft de wereldbekerwedstrijd in het Tsjechische Brno gewonnen. Met Ovation kwam de amazone uit Winschoten tot een score van 73.350%. In de Kür op muziek liet zij Anke ter Beek met de Trakehner hengst Kaiser Wilhelm achter zich.

Christa Laarakkers met Ovation. ©Roos Meertens

Christa Laarakkers met Ovation. ©Roos Meertens

,,Het was 35 graden Celcius, de bodem was erg mul, maar met behulp van de brandweer wist men toch driemaal per dag de bodem voldoende nat te houden”, vertelt Christa Laarakkers, die de organisatie als vriendelijk en goed omschreef.

,,In de piaffe en passage deed Ovation erg goed zijn best en wat op mij indruk maakte was dat hij in de mulle bodem echt bleef doorwerken”, vervolgde Christa, die in haar Kür, die zowel technisch als artistiek hoog werd gewaardeerd, een klein foutje had. ,,Na het uitkomen van een pirouette moet ik een overgang gaan maken naar passage. Daar maakte ik eerst een paar changementen om de pas.” Anke ter Beek, die in Denemarken woont en werkt en Kaiser Wilhelm aan de start bracht, werd tweede. Bij haar viel het constante mooie beeld op dat zij weet te bereiken en zij haalde een score van 71.350%.