Duitsers juichen voor Edward Gal en Totilas

Duitsers juichen voor Edward Gal en Totilas

22 februari 2010 09:31 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

NEUMÜNSTER – Als Nederlandse ruiter een staande ovatie krijgen op een Duits concours. Het overkwam dit weekend Edward Gal, nadat hij met Moorlands Totilas een geweldige kür had laten zien. Met een score van 87,60% won de combinatie uit Harskamp onbedreigd. Adelinde Cornelissen uit Beilen eindigde op de tweede plaats met Jerich Parzival.

Edward Gal met Totilas.

Edward Gal was met Moorlands Totilas de tweede combinatie die voor Nederland binnenreed. Toen Edward direct na binnenkomst even een korte verruiming van zijn paard vroeg klonken van alle kanten de ohhhh’s en ahhh’s van de bomvolle tribunes op. Neumünster ligt in het hart van Holstein en dat is een echt paardenland. In de Holstenhalle zit derhalve een uiterst deskundig publiek op de tribune.

Edward en Totilas maakten een paar kleine foutjes, onder andere in de eners, maar voor de rest walsten ze door de baan op onnavolgbare wijze. Reed Gal in de Grand Prix nog een beetje onder het volle vermogen, in de Kür was het anders. Iedere pas was raak en uiteindelijk bleef de score staan op 87.60%.

Adelinde Cornelissen, die vanuit Neumünster direct doorrijdt naar Gothenburg, had in de kleine hal waarin voor een attent paard als Jerich Parzival is heel veel te zien valt, geen problemen. Parzival liet zich perfect hanteren en in alle onderdelen, met name piaffe en passage, maakte de combinatie veel indruk. ,,Ik voelde in de Grand Prix op zaterdag duidelijk onderhuidse stress bij mijn paard, maar in de Kür was die stress geheel verdwenen en konden we een zeer goede Kür neerzetten”, aldus Cornelissen.

De Duitse Isabell Werth legde beslag op de derde plek met Warum Nicht FRH. ,,In de dressuur is het net als met een springen, ook de laatste hindernis telt mee. Ik twijfelde aan het einde in de changementen om de pas of ik er 15 of 17 zou maken. Hannes had mijn twijfel ogenblikkelijk door, waardoor ze helemaal de mist in gingen.”          

Door de goede prestaties van de Nederlandse dressuurruiters is een bijzondere situatie ontstaan. Nederland neemt de eerste vijf plaatsen in in de tussenstand van de wereldbeker. Deze overmacht houdt overigens niet in dat er tijdens de wereldbekerfinale in Den Bosch meer Nederlandse ruiters aan de start komen dan het maximaal toegestane aantal van drie.

Stegen.net | KNHS