Edward Gal schittert met Totilas in Londen

Share
  • 16 december 2009 15:08

door: redactie, 16 december 2009 15:08

LONDEN – Het eerste optreden op Engelse bodem sinds het EK in Windsor heeft Edward Gal geen windeieren gelegd. De ruiter uit Harskamp won dinsdagavond met flinke afstand de Grand Prix, die diende als kwalificatie voor de wereldbeker.

In Olympia reed Edward Gal zijn zwarte parel Moorlands Totilas (v. Gribaldi) naar een mooie score van 83,660%. Daarmee klopte hij Adelinde Cornelissen uit Beilen, die met Parzival tot 81,277% kwam. Carl Hester pakte voor eigen publiek de derde plaats met Liebling. Christa Laarakkers uit Winschoten werd met Ovation tiende met 66,085%. De beste dertien rijden woensdagavond de kĂĽr op muziek en strijden dan om de punten voor de wereldbeker. Christa Laarakkers rijdt als zevende (21.54 uur Nederlandse tijd) en Adelinde Cornelissen en Edward Gal rijden respectievelijk al voorlaatste en laatste.

Stegen.net