Wereldrecord voor Edward Gal en Moorlands Totilas

Wereldrecord voor Edward Gal en Moorlands Totilas

26 juli 2009 19:17 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

HICKSTEAD – Hij grijnsde van oor tot oor. ,,Hier kan ik zeker mee thuis komen, of niet dan?”, riep Edward Gal, nadat hij op het dressuurfestival in Hickstead een recordscore had behaald in de kür op muziek. De ruiter uit Harskamp zag zijn fantastische optreden met Moorlands Totilas beloond met 89,400%. Dat is een nieuw wereldrecord!

Edward Gal behaalde in Hickstead een wereldrecord met Totilas.

Edward Gal behaalde in Hickstead een wereldrecord met Totilas.

In piaffe en passage zweefde de zoon van Gribaldi in een perfect ritme door de baan, in de uitgestrekte draf leek Totilas los te komen als een Concorde die opstijgt. De pirouettes waren klein en perfect gesprongen, kortom, een proef om je vingers bij af te likken. ,,Even ging het fout in de eners, maar in Rotterdam poogde ik dat te herstellen en toen ging het opnieuw fout en nu dacht: ik laat maar zitten”, aldus Gal, die naast een score van bijna 90% ook nog eens 20.000,– pond won. Met zijn zege in de Grand Prix en de overwinning in de Kür kan bondscoach Sjef Janssen niet meer om Gal en Moorlands Totilas heen voor het EK-team.

Adelinde Cornelissen, in de Grand Prix tweede met de geheel herstelde Jazz-zoon Parzival, legde ook in de Kür beslag op die tweede plek. Ook nu weer leverde deze combinatie gedurende de gehele proef een fraai beeld op, dat in piaffe en passage zeer sterk tot uitdrukking kwam. ,,Ik ben ontzettende blij dat we weer helemaal terug zijn op het hoogste niveau en dat we tot tweemaal toe een topprestatie hebben weten neer te zetten. Waar ik misschien wel het meeste blij mee ben is het gegeven dat Parzival zich gedurende de gehele Kür door niets lief afleiden”, aldus de amazone uit Beilen.

NHP | KNHS