Adelinde Cornelissen deelt tik uit in Grand Prix Indoor Brabant

Share
  • 26 maart 2010 09:03

door: redactie, 26 maart 2010 09:03

DEN BOSCH – Adelinde Cornelissen heeft donderdag tijdens Indoor Brabant voor een sensationeel begin gezorgd. De amazone uit Beilen deelde in de Grand Prix een flinke klap uit aan de concurrentie. Ze versloeg met Jerich Parzival de onverslaanbaar geachte combinatie Edward Gal/Moorlands Totilas.

Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival. ©Roland Hitze

Cornelissen kwam tot een score van 78,851 en bleef haar grote concurrent Gal twee procent voor (76,808). Derde werd Imke Schellekens-Bartels en vierde de Duitse Isabell Werth. Komende zaterdag staat de Kür op muziek op het programma. Adelinde Cornelissen komt dan met een nieuwe kür in de baan, die ze afgelopen zaterdag nog showde in Winschoten.

Adelinde Cornelissen is een van de weinigen in de wereld die met haar paard Parzival wel eens wint van Edward Gal en zijn vaak ongenaakbare hengst Totilas. Bij het Europees Kampioenschap vorig seizoen in Windsor deed ze dat ook al eens in de Grand Prix Special. Cornelissen en Gal behoorden toen beiden tot de equipe die goud won in de landenwedstrijd.

Stegen.net