Adelinde Cornelissen maakt favorietenrol waar

  • 28 april 2011 21:20
door: redactie, 28 april 2011 21:20

LEIPZIG – Adelinde Cornelissen is bij de finale van de wereldbeker dressuur op de best denkbare wijze begonnen: de van oorsprong Drentse amazone won donderdag de Grand Prix. Met Jerich Parzival kwam ze tot een geweldige score van 80,957%.

Adelinde Cornelissen met Parzival. ©Jacob Melissen

Cornelissen had daarmee een wel hele ruime voorsprong op de Deense Nathalie zu Sayn-Wittgenstein (Digby/76,854) en de Duitse Ulla Salzgeber (Herzruf’s Erbe/76,231). Daarna volgt op de vierde plaats Isabell Werth met Satchmo. Zaterdagavond is in Leipzig de kür en valt de beslissing in deze finale.

Hans Peter Minderhoud uit Harskamp kwam met Exquis Nadine tot 72,660 procent. Dat bracht hem op de zesde plaats. Edward Gal met Sisther de Jeu staat achtste. De combinatie scoorde in de Grand Prix 70,122 procent.

Stegen.net