Edward Gal wint finale wereldbeker

  • 27 maart 2010 17:42
door: redactie, 27 maart 2010 17:42

DEN BOSCH – Edward Gal heeft zaterdag tijdens Indoor Brabant voor het eerst in zijn carrière de wereldbeker dressuur veroverd met de superhengst Moorlands Totilas, zeer overtuigend zelfs. Hij bleef in de finale in Den Bosch zijn landgenotes Adelinde Cornelissen (Jerich Parzival) en Imke Schellekens-Bartels (Hunter Douglas Sunrise) ruim voor.

Edward Gal won op Indoor Brabant de finale van de wereldbeker.

De jury waardeerde de kür van Gal en zijn veelgeprezen paard met een score van 89,80 procent, net geen 9 gemiddeld. Vorig jaar haalde de combinatie, die donderdag tijdens de Grand Prix ook nog bleek te kunnen verliezen, dat al bij enkele gelegenheden. Nu was een 9- ook meer dan voldoende. Cornelissen en Schellekens-Bartels, die zichtbaar ontroerd was na haar geslaagde proef, bleven met respectievelijk 82,85 en 82,15 duidelijk achter.

Gal volgde Isabell Werth op als winnaar van de World Cup. De Duitse amazone was met de ruin Warum Nicht de beste van de rest: 79,75. Anky van Grunsven, die de bokaal al tien keer omhoog mocht houden na een finale, ontbrak ditmaal in het deelnemersveld. Nederland had slechts recht op drie startplaatsen. De olympisch kampioene uit Erp was, als de nummer vier van de ranglijst, derhalve tot toekijken veroordeeld.

Finale wereldbeker dressuur:
1. Gal (Ned) Moorlands Totilas 89,80 procent
2. Cornelissen (Ned) Jerich Parzival 82,85
3. Schellekens-Bartels (Ned) 82,15
4. Werth (Dui) Warum Nicht 79,75
5. Kittel (Zwe) Watermill Scandic HBC 76,55

Stegen.net | ANP