Indrukwekkend afscheid van Piet Raijmakers

Share
  • 29 maart 2010 10:26

door: redactie, 29 maart 2010 10:26

DEN BOSCH – De afsluiting van de editie Indoor Brabant 2010 stond in het teken van het afscheid van Piet Raijmakers. De ruiter uit Asten met een ongelooflijke staat van dienst heeft de teugels overgegeven aan zijn beide zoons Piet jr. en Joep en gaat zich vanaf nu bezighouden met andere zaken dan het rijden van wedstrijden.

Piet Raijmakers neemt afscheid.

Schitterende videobeelden haalden de herinneringen op aan het EK in La Baule 1991, de Olympische Spelen van Barcelona 1992 en Aken 2006, waar Piet als topsporter schitterde. Natuurlijk waren er lovende woorden, er was een hartelijk dankwoord van Piet, er werd een traan weggepinkt en het applaus klaterde van de tribunes. Ook was er de gouden speld van de KNHS, die door voorzitter Martien van den Heuvel werd opgespeld. De Kikvorsen speelden Brabantse muziek en hoofdsponsor Van Schijndel nodigde iedereen uit om met Piet het glas te heffen in de Heineken bar. Een afscheid met glans en grandeur, zoals de helden uit de sport verdienen viel Piet Raijmakers volledig terecht ten deel.

Daarnaast werd Jaap Werners uit Meppel verkozen tot Paardensportman van het Jaar 2009 vanwege zijn enorme inzet en verdiensten op diverse terreinen van het hippische pallet. En de kersverse World Cup winnaar Edward Gal werd gehuldigd als Ruiter van het Jaar 2009 vanwege zijn bijna ononderbroken zegereeks met Moorlands Toilas op het allerhoogste niveau.

Stegen.net | KNHS