Piet Raijmakers neemt afscheid tijdens Indoor Brabant

Share
  • 15 januari 2010 19:07

door: redactie, 15 januari 2010 19:07

DEN BOSCH – Springruiter Piet Raijmakers neemt in maart tijdens Indoor Brabant afscheid van de internationale sport. Dat heeft voorzitter Gerrit Jan Swinkels van het internationale concours hippique vrijdag laten weten.

Raijmakers is een grote naam in de springsport. Hij won in 1992 goud met de nationale equipe op de Olympische Spelen van Barcelona. De ploeg bestond destijds verder uit Jos Lansink, Jan Tops en Bert Romp.Met zijn toenmalige toppaard Ratina Z behaalde Raijmakers daar individueel ook nog eens zilver, achter de Duitser Ludger Beerbaum, de latere ruiter van Ratina. Ook maakte Raijmakers in 2006 deel uit van de formatie die in Aken de wereldtitel veroverde. Dat deed hij samen met Jeroen Dubbeldam, Gerco Schroder en Albert Zoer.

Grote namen

,,Hij behoort zonder meer tot de grote namen uit onze sport”, zegt Swinkels. ,,Op de Spelen van Barcelona heeft Piet voor Nederlandse begrippen voor historische prestaties gezorgd. In de loop der jaren is hij altijd de smaakmaker gebleven. Piet zorgde voor de sfeer in de equipe, wat de prestaties van het hele team ten goede kwam.”

Volgens Swinkels zijn er twee redenen dat Raijmakers stopt. Allereerst zijn leeftijd (53 jaar). ,,Bovendien heeft hij de laatste tijd veel last van blessures gehad. Daarom gaat hij zich nu vooral toeleggen op zijn handelsstal. Ik hoorde donderdag dat hij wilde stoppen en heb meteen contact gezocht. We gaan er voor Piet een echt Brabants feest van maken.”

Raijmakers zoon, Piet Raijmakers junior, blijft wel actief in de internationale sport. Mogelijk dat senior nog wel op nationaal niveau af en toe aan de start verschijnt.

Stegen.net