Stad en Ommeland neemt afscheid in stijl

Stad en Ommeland neemt afscheid in stijl

15 maart 2010 21:04 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

WINSCHOTEN – De dressuurcompetitie Stad en Ommeland stopt na dit jaar, maar gaat wel afscheid nemen met een geweldig slotfeest, met niemand minder dan Adelinde Cornelissen. De internationaal succesvolle amazone uit Beilen zal in manege De Dollard op zaterdag 20 maart een openbare les geven aan vier gelukkigen.

Organisator en deelnemer Grieteke Oldenburger: ,,Ons doel met de competitie is bereikt."

Naast deze clinic en een eigen optreden van Cornelissen staat natuurlijk ook de ontknoping van de competitie centraal. Tijdens een aantal wedstrijden gedurende de winter hebben tal van Noordelijke dressuurruiters zich ingespannen om zich te kwalificeren voor de finale en ze mogen dan een kür op muziek rijden om uiteindelijk in hun klasse te proberen de competitie te winnen. Bijzonder is dat dit de laatste activiteit is van het DCSO, want dit jaar wordt de competitie voor het laatst georganiseerd.

,,Wij zijn erg blij met de komst van Adelinde”, vertelt voorzitter van de Dressuur Competitie Stad en Ommeland Grieteke Oldenburger. ,,Alle deelnemers gedurende de hele competitie hebben loten kunnen kopen, waarbij ze een clinic met Adelinde konden winnen. Vanaf 17.00 uur zal Adelinde twee keer twee lessen verzorgen met steeds twee winnaars. De winnaars zijn Rianne Jolman, Corrie Rave, Jarmilla Peterson en Annelous Groenwold. Alle vier al erg goede en vaardige dressuuramazones die met de tips van Adelinde alleen maar beter kunnen worden. Tussen de lessen in zit steeds een rubriek van het DCSO en Adelinde sluit af met een kür op muziek waarbij ze met een jurylid in zal gaan op wat ze toont en hierover uitleg geeft.”

Na deze finale zit het er dus op voor de DCSO. ,,Toen we gestart zijn met de DCSO was de opzet om een hoogwaardige competitie neer te zetten met als doel een finale kür op muziek om de kür te promoten. Inmiddels, 10 jaar later, is de kür op muziek in de regio goed gepromoot en zijn er nog drie competities die de ruiters een mogelijkheid geven tot het rijden van een kür op muziek in de finale, waarvan bij één alleen de klassen Z1 en Z2 en de rest voor iedere klasse. Wij zijn van mening dat we zijn geslaagd in onze opzet en zien deze finale als een waardige afsluiting van jarenlang dressuurplezier.”

Stegen.net

Deel dit bericht