Jarmilla Peterson en Adelinde Cornelissen schitteren

Share
  • 22 maart 2010 23:11

door: redactie, 22 maart 2010 23:11

WINSCHOTEN – De dressuurcompetitie Stad en Ommeland van initiatiefnemer Grieteke Oldenburger is het afgelopen weekend na tien seizoenen in stijl geëindigd. Adelinde Cornelissen was de grote blikvanger. De succesvolle amazone uit Beilen kwam met haar topper Parzival en reed haar nieuwe kür.

Voor eregast Adelinde Cornelissen bleek manege De Dollard een prima locatie om zo kort voor haar vertrek naar Indoor Brabant nog eens de nieuwe kür te oefenen met Parzival. ,,Daardoor is de publieke belangstelling ook duidelijk groter”, constateerde Grieteke Oldenburger. Het was in eerste instantie niet de bedoeling dat Adelinde met Parzival zou komen. ,,Ik wilde eerst met een jong paard komen, maar later dacht ik dat het best leuk zou zijn om Parzival mee te nemen.”

Jarmilla Peterson won met Don Chello de Z2.

Maar naast het optreden van Cornelissen was er natuurlijk ook de ‘gewone’ sport. Daarin speelde Jarmilla Peterson de hoofdrol. De amazone uit Wedde schreef de Z2-rubriek op haar naam met Don Chello. De succesvolle combinatie scoorde een totaal van 67,86%.

Truusje Smeding deed het ook goed. De amazone uit Vries werd tweede met Puccini en ook nog eens derde met Strauss. In de Z1 won Grieteke Oldenburger met Vonkenstein (v. Ferro). Jarmilla Peterson was ook in de M2 de beste, nu met Woody.

Stegen.net