Adelinde Cornelissen over missen EK: ‘de planning was natuurlijk anders’

  • 22 juli 2015 20:03
door: Steven Stegen, 22 juli 2015 20:03

NIJKERK | STEGEN.NET

Het gaat weer goed met Jerich Parzival. Dat zegt zijn amazone Adelinde Cornelissen. De 18-jarige vos heeft zich volgens Cornelissen vlak voor het NK verstapt. Wel zinspeelt ze op een afscheid van Parzival van de sport in 2016.
Adelinde Cornelissen en Parzival.

Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival N.O.P. wonnen eind vorig jaar in Mechelen.

Dat ze na het NK ook het EK mist vindt ze jammer. ,,De planning was natuurlijk heel anders. Het ziet er duidelijk anders uit. Ik ga me nu richten op het indoorseizoen, dat zullen de wereldbekers zijn.”

Adelinde vertelt hoe het nu met Parzival gaat (fragment RTV Drenthe)

Dressuurminnend Nederland vraagt zich af of Parzival de veerkracht heeft om op z’n oude niveau terug te keren. Cornelissen: ,,Je ziet ‘m nog wel weer in de ring, wees maar niet bang! Zo lang hij het leuk vindt en op niveau mee kan doen, zo lang rij ik ‘m. Maar ik ga natuurlijk niet rijden om het programma ergens op te vullen, dat gaan we niet doen.”

Ze geeft bij de Hoefslag aan dat het afscheid van Parzival van de sport wel op handen is, waarschijnlijk in 2016.

Volle broer
Adelinde Cornelissen stelde dinsdag op de Centrale Keuring van het KWPN in Drenthe een volle broer van Parzival voor, de vijfjarige Fleau de Bayan. Ze mag met dit paard naar de finale van de PAVO-cup.

Met de één jaar jongere Goodman RWP (Jazz x Lancet) kwam ze ook aan de start op de keuring in Veeningen, deze vierjarige is ook nauw verweven met Parzival.