Routinier Wout-Jan van der Schans succesvol in Derby

  • 17 mei 2010 09:48
door: redactie, 17 mei 2010 09:48

EINDHOVEN – Wout-Jan van der Schans heeft zondag de Eindhovense derby gewonnen. De springruiter uit Nijkerk bleef met P-Pilot als enige foutloos in de barrage. De routinier verdiende met zijn zege 12.000 euro.

Wout-Jan van der Schans neemt een sprong tijdens de Derby. ©Jacob Melissen

Eric van der Vleuten ging uiteindelijk als nummer twee met 8800 euro naar huis. De Brabander had met VDL Groep Cannelina als eerste starter in de beslissende omloop de opdracht foutloos te blijven en een tijd zetten. Het eerste lukte niet, het tweede wel. Van der Schans ging iets behoudender te werk en werd beloond voor die tactiek. De top zeven van de eindrangschikking was geheel Nederlands. Dat zei iets over het deelnemersveld op het terrein bij de Karpendonkse Plas. Dat was door de grote buitenlandse concurrentie niet al te sterk.

De VDL Groep Derby was de laatste wedstrijd in Eindhoven van vier dagen paardensport. Eerder wist
Gert-Jan Bruggink met het paard Andrea de Grote Prijs van Eindhoven op zijn naam te zetten.

Stegen.net