archief
contact
+31 6 53239630

Britse zege met Oranje tintje in Eindhoven

EINDHOVEN – Een Engelse zege, met een Nederlands randje. Daarmee eindigde zondag het CH Eindhoven. De Engelse routinier Geoff Billington won de afsluitende derby met de KWPN’er Rosinus (Lancelot x Abgar).

Geoff Billington.
Geoff Billington.

Een derby is een relatief langparcours waarbij de ruiters en hun springpaarden ook over wallen en greppels hun kunnen moeten tonen. Dat dit een pittige opgave is, bleek in Eindhoven weer heel duidelijk. Lang zag het er naar uit dat Henk van de Pol uit Knegsel met vijf strafpunten de overwinning in eigen land zou weten te houden. Als één van de laatste starters wist Billington de klus echter toch als enige foutloos te klaren en won de wedstrijd. Ook de laatste starter, de Ier Captain Shane Carey, wist Van de Pol nog net voor te blijven. De Ier scoorde net als Van de Pol vijf strafpunten, maar had iets minder tijd nodig om de opgave van parcoursbouwer Rob Jansen te overwinnen.

Henk van de Pol zadelde voor zijn rit de zwarte Tennessee W en verdiende deze zondagmiddag met zijn derde plaats € 6000,-. Winnaar Billington mag 10.000,- euro bijschrijven. De verrichtingen van de paarden en ruiters werden op het gratis toegankelijk topevenement bekeken door duizenden toeschouwers die allen genoten van prachtige paardensport onder een stralende zon.

NHP | KNHS

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel