archief
contact
+31 6 53239630

Rolf-Göran Bengtsson pakt zege op CHIO Rotterdam

ROTTERDAM – Springruiter Rolf-Göran Bengtsson is bij het CHIO in Rotterdam winnaar van de Grote Prijs geworden. De 48-jarige Zweed was met de hengst Casall La Silla in de barrage 1,05 sneller dan de Francaise Pénélope Leprovost met Mylord Cathago.

Rolf-Göran Bengtsson met Casall. ©FEI/Kit Houghton

Bengtsson was net als bij zijn WB-zege tijdens Indoor Brabant, een van de late starters. ,,Dat maakt het makkelijker. Je weet wat de mogelijkheden zijn en waar je tijd kunt winnen”, legde hij uit. Bengtsson heeft voor de WEG in Kentucky zijn hoop gevestigd op zijn andere paard Ninja la Silla, met wie hij in 2008 individueel zilver won op de Olympische Spelen. ,,Ninja is nog steeds mijn eerste paard, maar Casall la Silla wordt steeds beter. Ik verkeer nu in de luxe positie dat ik pas op het laatste moment hoef te beslissen voor welk paard ik ga kiezen om deel te nemen aan de WEG”, aldus Bengtsson, die met deze zege de eerste Zweed is in de historie van de in 1937 startende geschiedenis van het Rotterdamse CHIO, die de Grote Prijs wist te winnen.

Pénélope Leprevost plaatste zich als vijftigste en laatste ruiter voor de Grote Prijs en werd uiteindelijk tweede. ,,Ik ben heel blij met deze tweede plek. Dat ik als eerste in de barrage van start moest gaan vond ik geen nadeel. Ik houd er van om hard te rijden, dus dat heb ik gedaan. Daarmee zette ik de concurrentie voldoende onder druk om uiteindelijk tweede te worden”, aldus Leprovost.

De derde plek werd gedeeld door de Amerikaanse Laura Kraut met de schimmel Cedric en de Duitser Carsten-Otto Nagel met de schimmel Corradina. De Zwitser Pius Schwizer, die winnaar werd van de Prix du Vainqueur, de ereprijs voor de beste ruiter van het concours, eindigde met Carlina K als vijfde.

Vincent Voorn en Eric van der Vleuten werden zesde en zevende. Voorn ging met de schimmel Alpapillon op de laatste hindernis, een oxer, in de fout. “Ik reed er naartoe om te winnen, maar bleef te vlak”, aldus de ruiter uit Dinteloord.

Stegen.net | GPD | KNHS

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel