archief
contact
+31 6 53239630

Gerco Schröder tankt zelf­ver­trou­wen in Cannes

CANNES
Gerco Schröder is zater­dag met Eurocommerce London winnaar gewor­den van de hoog gedo­teer­de Global Champions Tour in Cannes. De ruiter uit Tubbergen wist in de barra­ge groot­he­den als Rolf-Göran Bengtsson met Casall la Silla en Edwina Tops-Alexander met Cevo Itot du Château achter zich te houden.

Gerco Schröder won de Global Champions Tour in Cannes.

De over­win­ning was voor Schröder zo kort voor het belang­rij­ke CHIO in Rotterdam een mooie opste­ker. „Het was een zwaar basis­par­cours, waar­op slechts zeven fout­lo­ze combi­na­ties geno­teerd konden worden. Vooral aan het einde van het parcours werd het zwaar met een extreem zware drie­sprong, die vanuit de hoek aange­re­den moest worden, en dan volg­den op een gebro­ken lijn nog een hoge steil­sprong en een oxer.”

Schröder vervolgt: „Ook in de twee­de ronde stond er een zwaar parcours, maar zowel in de eerste als twee­de ronde kwamen we nergens in de proble­men. Mijn paard heeft echt fantas­tisch gespron­gen. In de barra­ge reed Bengtsson als eerste en hij reed echt super snel. Na over­leg met mijn broers Ben en Wim besloot ik, omdat ik toch in elk geval al bij de eerste drie stond, voluit te gaan. Dat lukte en in de laat­ste lijn kon ik met één galop­sprong minder toe, wat uitein­de­lijk het verschil maak­te en waar­door ik net onder de tijd van Bengtsson dook.

In de wedstrijd gingen 46 combi­na­ties van start en het was opval­lend dat de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum met Bella Donna, en haar land­ge­no­ten Ludger Beerbaum met Gotha FRH en Philipp Weishaupt met Catoki alle drie de strijd staakten.
[Stegen.net | KNHS]

gerelateerde berichten
Total
0
Share