Gerco Schröder tankt zelfvertrouwen in Cannes

  • 17 juni 2012 11:12
door: redactie, 17 juni 2012 11:12

CANNES
Gerco Schröder is zaterdag met Eurocommerce London winnaar geworden van de hoog gedoteerde Global Champions Tour in Cannes. De ruiter uit Tubbergen wist in de barrage grootheden als Rolf-Göran Bengtsson met Casall la Silla en Edwina Tops-Alexander met Cevo Itot du Château achter zich te houden.

Gerco Schröder won de Global Champions Tour in Cannes.

De overwinning was voor Schröder zo kort voor het belangrijke CHIO in Rotterdam een mooie opsteker. ,,Het was een zwaar basisparcours, waarop slechts zeven foutloze combinaties genoteerd konden worden. Vooral aan het einde van het parcours werd het zwaar met een extreem zware driesprong, die vanuit de hoek aangereden moest worden, en dan volgden op een gebroken lijn nog een hoge steilsprong en een oxer.”

Schröder vervolgt: ,,Ook in de tweede ronde stond er een zwaar parcours, maar zowel in de eerste als tweede ronde kwamen we nergens in de problemen. Mijn paard heeft echt fantastisch gesprongen. In de barrage reed Bengtsson als eerste en hij reed echt super snel. Na overleg met mijn broers Ben en Wim besloot ik, omdat ik toch in elk geval al bij de eerste drie stond, voluit te gaan. Dat lukte en in de laatste lijn kon ik met één galopsprong minder toe, wat uiteindelijk het verschil maakte en waardoor ik net onder de tijd van Bengtsson dook.

In de wedstrijd gingen 46 combinaties van start en het was opvallend dat de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum met Bella Donna, en haar landgenoten Ludger Beerbaum met Gotha FRH en Philipp Weishaupt met Catoki alle drie de strijd staakten.
[Stegen.net | KNHS]