Anky blaast rechtszaak tegen journaliste af

Anky blaast rechtszaak tegen journaliste af

4 september 2010 17:24 Uit

Door Steven Stegen
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

ERP/MOL – Anky van Grunsven ziet af van de rechtszaak die ze had aangespannen tegen de Vlaamse journaliste Astrid Appels van Eurodressage. De zaak zou dienen op 8 september.

Een screenshot van Eurodressage.com

Van Grunsven schrijft op haar website dat ,,een inschattingsfout van Anky’s zijde betreffende de strategie van de tegenpartij bewerkstelligt het genomen besluit. De door de tegenpartij groots opgezette en unfaire publiciteitscampagne heeft naast zeer positieve ook negatieve discussies teweeg gebracht. Anky vindt het niet verantwoord in het belang van de sport, maar ook vanwege de privacy van haar familie, de procedure nog langer voort te zetten.”

De onenigheid gaat over een artikel en foto op de website Eurodressage.com. Volgens Van Grunsven mogen afbeeldingen van haar paarden niet in verband gebracht worden met het omstreden rolkur systeem. Appels zei eerder te zijn bedreigd, zodat ze het artikel zou verwijderen.

Astrid Appels heeft dubbele gevoelens nu de zaak niet voor de rechter komt. ,,Enerzijds vind ik het jammer dat er nu geen rechterlijke uitspraak komt, omdat ik er van overtuigd ben dat ik correct heb gehandeld en daarbij wilde ik de dreigementen en intimiderende acties van de Bondscoach wel aan de kaak stellen. Anderzijds denk ik dat dit voor iedereen de beste oplossing is. Anky zal er mee moeten leren leven dat haar naam voor altijd verbonden zal blijven aan een omstreden trainingsmethode en daar tegenover staan natuurlijk haar uitzonderlijke successen, zoals drie overwinningen op de Olympische Spelen. Ik ga mij nu richten op de Wereldkampioenschappen in Kentucky en verander verder niets aan mijn stijl van schrijven en publiceren.”

Stegen.net