Anky weer geplaagd door rugpijn

Share
  • 18 februari 2009 15:44

door: redactie, 18 februari 2009 15:44

ERP – Anky van Grunsven heeft weer last van haar rug. De Brabantse amazone komt daarom dit weekend niet in actie tijdens de wereldbeker in Göteborg. Ze zou daar met Salinero voor het eerst in actie komen na de Olympische spelen. Ook voor de wedstrijd in Londen moest ze in december al afzeggen.

Salinero was al onderweg naar Zweden, maar inmiddels heeft de vrachtwagen rechtsomkeer gemaakt. ,,Dit is verschrikkelijk balen”, zegt Anky op haar website. ,,Ik moet nog twee kwalificaties rijden om te kunnen starten tijdens de finale van de wereldbeker in Las Vegas. Nu kunnen we alleen nog naar Indoor Brabant.” Het lijkt er dus op dat Van Grunsven niet metr Salinero kan rijden tijdens de finale.

Saillant detail is dat haar man en trainer Sjef Jansen de regel om twee kwalificaties te moeten rijden heeft ingevoerd. Als winnaar van de vorige finale is Anky weliswaar rechtstreeks startgerechtigd, maar dan moet ze dus wel twee kwalificaties hebben gereden.