archief
contact
+31 6 53239630

Anky van Grunsven sleept journaliste voor de rechter

MOL – De bekende dressuurjournaliste Astrid Appels is door Anky van Grunsven en Sjef Janssen voor de rechter gedaagd. Volgens Van Grunsven mogen afbeeldingen van haar paarden niet in verband gebracht worden met het omstreden rolkur systeem. Op haar website Eurodressage.com heeft Appels aandacht geschonken aan deze methode. Appels zegt te zijn bedreigd, zodat ze het artikel zou verwijderen.

Een screenshot van Eurodressage.com

De rolkur is een systeem wat door Anky en haar trainer en levenspartner Sjef Jansen is ontwikkeld en waarbij paarden de hals extreem moeten inbuigen. Op Appel’s website is daarvan een foto te zien. Janssen/Van Grunsven willen dat die foto van de site wordt gehaald. Ook eisen ze schadevergoeding omdat de uiting de goede naam van Van Grunsven zou aantasten. Volgens de advocaat van het stel is Salinero zo bekend, dat gelijk duidelijk is om wie het op de foto gaat, zelfs zonder het egzicht van de amazone te kunnen zien. Appels beroept zich op de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid. De zaak dient op 8 september voor de rechtbank in Den Bosch.

De KNHS heeft woensdag een korte persverklaring uitgegeven. Daarin staat dat Sjef Janssen zijn uitlatingen aan het adres van Appels niet als bondscoach heeft gedaan. De bond laat zich in het bericht niet uit over de gedane uitlatingen. Volgens Appels is ze door Janssen voor rotte vis uitgemaakt en bedreigd. Ze zegt diverse agressieve en intimiderende emails te hebben ontvangen. Janssen liet in een reactie op RTL Boulevard weten dat hij de Belgische journaliste niet heeft bedreigd. De site Eurodressage.com was woensdag, waarschijnlijk door overbelasting, niet bereikbaar.

Stegen.net

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel