Reiningamazone Fenna Elzinga haalt mooie score

Share
  • 26 september 2010 16:42

door: redactie, 26 september 2010 16:42

LEXINGTON – Ook reiningamazone Fenna Elzinga heeft tijdens de eerste dag van de World Equestrian Games een puike prestatie geleverd. De amazone uit Lelystad behaalde net als Anky van Grunsven 211 punten. Ze deed dat met haar paard Smoking Kills.

Zowel Elzinga als Van Grunsven staan na de eerste dag individueel op de 14e plaats. Na de helft van het deelnemersveld, 28 starters, gaat de Italiaan Stefano Massignan met Yellow Jersey aan de leiding met een score van 224. Daarachter komen twee Amerikanen, Craig Schmersal met Mister Montana Nic staat met een halve punt achterstand tweede, terwijl Tim McQuay met Hollywoodstinseltown een score van 220.5 verzamelde.

Elzinga was meer dan tevreden met heer prestatie. ,,Voor mij is het ook de eerste keer dat ik van start ga op een wereldkampioenschap en er komt dan heel veel nieuws op je af. Even terugkijkend zou je kunnen zeggen dat er meer in had gezeten, maar mijn doel was rijden zoals ik kan en dat heb ik gedaan. In ben buiten de penalty’s gebleven en dat was mijn eerste doel”, aldus de 26-jarige amazone.

Bondscoach Caspar de Jonge is van mening dat het niveau op dit WK duidelijk hoger ligt dan de voorgaande maal. “Veel ruiters rijden de cirkels met duidelijk meer snelheid. Ze durven schijnbaar meer risico te nemen. De twee Nederlandse dames hebben zeer goed gepresteerd, want het is voor de eerste maal dat van de Nederlanders de nummers drie en vier boven de 210 hebben gescoord. Deze prestatie biedt nog alle perspectief voor morgen, wanneer Hubertus Heule en Rieky Young gaan aantreden. Doel blijft met het team een plek bij de eerste acht”, aldus De Jonge.

Stegen.net

Tussenstand individueel klassement reining:

1. Stefano Massignan (Ita) – Yellow Jersey – 224.00
2. Craig Schmersal (USA) – Mister Montana Nic – 223.50
3. Tim McQuay (USA) – Hollywoodstinseltown – 220.50
14. Anky van Grunsven (Erp) – Whizashiningwalla BB – 211.00
14. Fenna Elzinga (Lelystad) – Smoking Kills – 2110.00