Anky van Grunsven begint sterk op de WEG

  • 25 september 2010 19:55
door: redactie, 25 september 2010 19:55

LEXINGTON – De World Equestrian Games zijn zaterdag echt begonnen. Anky van Grunsven kwam als eerste deelnemer voor Nederland in de baan in het Kentucky Horse Park. De amazone uit Erp doet mee aan het onderdeel reining. En dat deed ze lang niet slecht. Sterker nog, Anky van Grunsven reed met Whizashiningwalla BB een persoonlijk record van 211 punten, goed voor de vijfde plaats.

Anky staat de media te woord na haar mooie rit bij het onderdeel Reining.

Rieky Young, de trainster van Anky, reageerde uiterst positief. ,,Ik ben kei tevreden, want Anky had gedurende de gehele wedstrijd heel veel controle. De cirkels waren super, de overgangen van de grote naar de kleine cirkels waren heel goed, net als de stops”, aldus Young, die ook een paar puntjes had gezien die nog voor verbetering vatbaar zouden zijn. ,,De beide spins hadden iets beter gekund en dan vooral had de snelheid iets hoger kunnen zijn. Ook had de laatste stop net iets beter gekund, maar ze heeft geen enkele penalty gescoord. Voor mij heeft Anky echt boven verwachting gepresteerd”, aldus Young.

Teamlid Hubertus Heule, die woont in de VS, is onder de indruk geraakt van de prestatie van Anky. ,,Zij heeft een perfecte rit gereden, waarbij ze geen enkele fout heeft gemaakt. Deze prestatie geeft aan het gehele team vertrouwen en dit is een super begin”, aldus Heule.

Anky was zelf ook tevreden over haar rit. ,,Gaaf hè? Een persoonlijk record te scoren op een wereldkampioenschap! Ik heb echt nog nooit zo goed gereden en hoop toch zeker dat deze rit voldoende is om dinsdag opnieuw van start te mogen gaan. Voor mij was duidelijk dat ik de risico’s in de rit niet uit de weg wilde gaan en dat deed ik ook niet. Ik ben heel erg tevreden over wat wij hebben gepresteerd!”, aldus een stralende Anky van Grunsven.

Stegen.net | KNHS