Marc Houtzager fraai derde in Oldenburg

Share
  • 14 november 2010 19:47

door: redactie, 14 november 2010 19:47

OLDENBURG – Marc Houtzager is met Voltaire (Now or Never x Acord II) als derde geëindigd in de Grote Prijs van Oldenburg. Daarmee was de ruiter uit Rouveen in de Ems Halle de enige Nederlander die zich voor de barrage wist te plaatsen. Vincent Voorn was met de jonge Audi’s Valentino (Orame x Akteur) dichtbij. maar een foutje op de laatste hindernis werd hem in het streven zich voor de barrage te plaatsen fataal. Peter Wylde won de proef met Sanctos van het Gravenhof.

Marc Houtzager.

Marc Houtzager werd derde in Oldenburg met Voltaire.

Houtzager was na afloop tevreden. ,,Ik wilde een snel en foutloos rondje rijden zonder iets te forceren. Ook al zou ik in de barrage vol gas gegeven hebben dan nog zou ik hooguit tweede geworden zijn, want tegen de rit van de Amerikaan Peter Wylde met Sanctos van het Gravenhof viel niet te rijden”, aldus Houtzager.

,,Mijn paard is acht jaar oud en deze Grote Prijs is de tweede waarin ik hem heb gestart. Ik heb hem in januari 2010 gekocht en heb dit paard samen met Willem Greve en Peter Geerink in bezit. Toen we dit paard kochten was hij nog erg onervaren en in het parcours doet hij af en toe nog groen aan”, aldus Houtzager die deze Grote Prijs als een serieuze proef omschreef. ,,De tijd had iets ruimer moeten staan want nu ontstonden veel fouten in het laatste gedeelte van het parcours omdat de ruiters de angst hadden niet binnen de tijd te zullen rijden. Daarnaast was de dubbelsprong, steil en dan oxer, op een galopsprong vanuit de hoek ook erg lastig. Het uitermate delicate hindernis-materiaal speelde ook een belangrijke rol in het relatief gezien geringe aantal foutloze combinaties. Aanraken van een paal houdt hier in dat hij valt”, aldus Houtzager.

Het was een pittige Grote Prijs waarin uiteindelijk slechts zes van de 59 starters foutloos bleven. Voor Voorn restte met een springfout de 17de plaats. Op de delicate dubbelsprong liep Maikel van der Vleuten met VDL Vleut (Quick Star x Cantus) tegen een weigering aan waarna hij de strijd staakte. Op zaterdagavond won hij met VDL Groep Sapphire (Mr Blue) nog het hoofdnummer van de avond. Wesley Heijdens die met Continio aan de start kwam eindigde met vijf strafpunten als 27ste.

Dressuurruiter Sander Marijnissen won zondagmiddag met Moedwill de kwalificatie voor de finale van Meggle Champions, een wedstrijd die in februari in Dortmund wordt beslist. Marijnissen behaalde 71,917%.

Stegen.net | KNHS