Marc Houtzager beste Nederlander in Monte Carlo

Marc Houtzager beste Nederlander in Monte Carlo

26 juni 2011 18:14 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

MONTE CARLO – In de vijfde etappe van de Global Champions Tour, die zaterdag in Monte Carlo werd verreden, was geen barrage nodig om de winnaar boven tafel te krijgen. Na twee manches was alleen de Zweed Rolf-Göran Bengtsson met Casall La Silla in staat gebleken om beide rondes foutloos af te werken en daarmee eigende Bengtsson zich, voor de tweede maal dit jaar en met hetzelfde paard, de hoofdprijs van 92.000 euro toe.

Rolf-Göran Bengtsson, die vele jaren voor de stal van Jan Tops reed, had in zowel de eerste als in de tweede manche weinig moeite met de kleine, prima bij dit miniatuurstaatje passende, piste en het technisch lastige parcours van Frank Rothenberger. De Duitser Christian Ahlmann reed met Taloubet Z weliswaar foutloos, maar hij was in het tweede parcours iets te langzaam waardoor hij een strafpunt opliep wegens het overschrijden van de toegestane tijd. De Braziliaan Rodrigo Pessoa, die in het basisparcours tegen een springfout was aangelopen, wist in de tweede manche wel foutloos te blijven en eindigde als derde.

De enige Nederlander die tot deze tweede manche wist door te dringen was Marc Houtzager uit Rouveen met de van Numero Uno afstammende Voltaire, die hij samen met zijn collega springruiters Peter Geerink en Willem Greve bezit. In de eerste manche behoorde Houtzager tot het groepje van een dozijn  ruiters dat foutloos wist te blijven. In de tweede manche tikte de negenjarige Voltaire een balkje af, waardoor Houtzager als negende eindigde en 5.700 euro verdiende.

Voor Eric van der Vleuten uit Mierlo was met VDL Groep Utascha SFN de 19de plek weggelegd na de eerste manche, waardoor hij zich net niet bij de beste achttien wist te rijden die start gerechtig zijn in de tweede omloop. Maikel van der Vleuten noteerde net als zijn vader een springfout en werd met VDL Groep Verdi TN 22ste.

Stegen.net | KNHS