archief
contact
+31 6 53239630

Eerste veulen van Totilas ziet levenslicht

GORSSEL – De veelbesproken hengst Totilas is voor het eerst vader geworden. In de nacht van zaterdag op zondag werd Moorlands Guinevere geboren. Het merrieveulen kwam ter wereld op de universiteitskliniek in Utrecht.

Edward Gal, de ex-ruiter van Totilas, bij het eerste veulen van de legendarische hengst. ©Arnd Bronkhorst

Het eerste Totilas-veulen komt uit de elite sport merrie Moorlands Sajouti  (Clavecimbel x Flamingo) die door amazone Laura Visser succesvol in de dressuursport wordt uitgebracht. Vorig jaar werd deze combinatie Gelders Kampioen in de Klasse Z2. Kees en Tosca Visser van de Moorland Stables zijn erg blij met het veulen. ,,Er is een prachtig donkerbruin merrieveulen geboren, hoogbenig met een zeer edel hoofd met een klein kolletje. Alleen op het rechterachterbeen heeft het veulen een klein beetje wit voor de rest heeft ze geen aftekeningen.”

Stegen.net
Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share