Moorlands Totilas verkocht aan Paul Schockemöhle

Moorlands Totilas verkocht aan Paul Schockemöhle

14 oktober 2010 12:53 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

HARSKAMP – Het gonsde al langer van de geruchten, maar sinds donderdag is het officieel: Moorlands Totilas is verkocht. De levende dressuurlegende gaat naar Paul Schockemöhle.

Edward Gal tijdens één van zijn laatste ererondes met Totilas. ©FEI/Dirk Caremans

Eigenaar Cees Visser en Edward Gal maakten het nieuws samen bekend. ,,Met dubbele gevoelens brengen wij dit vandaag naar buiten. Wij hadden liever gewacht tot alles afgerond was met betrekking tot de verkoop, maar de koper is vandaag naar buiten getreden zodat wij niet wilden achterblijven met dit nieuws. De afgelopen 2 jaren zijn voor ons een roes geweest, waarin we keer op keer genoten hebben van Edward en Moorlands Totilas. Het is voor ons na Kentucky onmogelijk gebleken de interesse in Moorlands Totilas te weigeren. Het punt is nu dan ook gekomen dat wij in goed overleg met elkaar besloten hebben Moorlands Totilas te laten gaan.”

Visser zegt Totilas te laten gaan op het hoogtepunt. ,,De Wereldruiterspelen in Kentucky waren zowel emotioneel als sportief het absolute hoogtepunt. Voor ons was de beslissing zeker niet gemakkelijk, maar na alle sportieve hoogtepunten en drie gouden medailles in Kentucky moet je het geluk niet tarten. Wij zijn dan ook van mening dat dit het juiste moment van verkopen is”, aldus Cees Visser

Voor Edward Gal is het nog erg onwerkelijk. ,,Vanaf het eerste moment dat ik hem reed wist is dat het een “once in a lifetime paard is”. Natuurlijk wist ik dat er continue veel belangstelling was maar dat het zo snel zo gaan had ik niet verwacht. Ik begrijp de beslissing van Moorland maar verdrietig ben ik wel”, aldus Edward Gal, die met Totilas als eerste boven de 90 procent scoorde. Het is onduidelijk welk bedrag gemoeid is met de verkoop van de hengst.

Stegen.net | Triple V