Albert Zoer en Sam winnen ook Grote Prijs

Albert Zoer en Sam winnen ook Grote Prijs

27 maart 2011 07:36 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

DEN BOSCH – Albert Zoer heeft zaterdagavond ook de Grote Prijs gewonnen, de op de wereldbekerwedstrijd na hoogst gedoteerde rubriek van Indoor Brabant. De Drentse springruiter, een dag eerder ook al de beste in het hoofdnummer, bleef met de ruin Sam in de barrage opnieuw foutloos en was aanzienlijk sneller dan de concurrenten.

Voor de beslissende omloop kwamen slechts vier combinaties terug. Parcoursbouwer Louis Koninckx stelde veel van de dertig deelnemers die zich hadden gekwalificeerd voor de GP voor grote problemen, zonder dat er sprake kon zijn van unfaire eisen.

Zoer finishte al na 31,92 seconden, goed voor de eerste prijs van bijna 15.000 euro. Hij versloeg de voor hem gestarte Francaise Penelope Leprevost (Nenuphar Jac) en de Jur Vrieling uit Holwierde (VDL Bubalu) met meer dan twee seconden. De Nieuw-Zeelandse amazone Katie McVean, een debutante in Den Bosch, eindigde met de merrie Delphi door een springfout als vierde.

Stegen.net | ANP