Denis Lynch wint, Dubbeldam tweede in Den Bosch

Share
  • 27 maart 2011 16:51

door: Steven Stegen, 27 maart 2011 16:51

DEN BOSCH – Indoor Brabant eindigde zondagmiddag met de opmerkelijkste barrage sinds tijden. Niet minder dan 17 combinaties vochten om de wereldbekerpunten. De in Duitsland levende Ierse ruiter Denis Lynch was uiteindelijk de beste met Abbervail van het Dingeshof, maar het Nederlandse publiek juichte vooral voor Jeroen Dubbeldam (tweede), Eric van der Vleuten (derde) en Piet Raijmakers jr. (vierde).

Denis Lynch leek zeker niet favoriet voor de zege. Zijn 12-jarige ruin Abbervail van het Dingeshof (Nonstop x Jus de Pomme) kan vooral hoog springen, maar staat niet te boek als een snelheidswonder.

Toch bleek de foutloze rit in 40,66  ruim genoeg voor de zege. Lynch, die zich inzet voor de verwaarloosde paarden in het zwaar door de economische crisis getroffen Ierland, kon daardoor de volle mep aan punten en 75.000 Zwitserse Franken opstrijken.

Geweldig was de rit van Jeroen Dubbeldam. De ruiter uit Weerselo kwam met BMC Van Grunsven Simon (v. Mr. Blue) geen moment in de problemen.

De combinatie begon redelijk rustig, maar perste er een prima eindspurt uit en werd met 40,97 tweede. Daarvoor had Eric van der Vleuten al een puike rit afgeleverd met VDL Groep Utascha SFN (Lux x Indoctro). De merrie van het Springpaardenfonds sprong opnieuw fantastisch en werd met een tijd van 41,74 derde. Piet Raijmakers jr. stond met Van Schijndel’s Rascin lange tijd aan kop, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de vierde plaats.

Voor Marc Houtzager waren de druiven zuur. Hij zette met Sterrehof´s Tamino de snelste tijd neer (40,45), maar op de lastige steilsprong kwam Tamino er net te schuin voor en viel er een kostbare balk.

Albert Zoer, al twee keer winnaar in de Brabanthallen met Sam, had pech. De Drentse ruiter haalde de barrage niet door een springfout, maar was wel de snelste vierfouter en werd 18e.

Stegen.net