Indoor Brabant: in 2012 twee wereldbekerfinales

Indoor Brabant: in 2012 twee wereldbekerfinales

23 maart 2011 19:15 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

DEN BOSCH – Aan de vooravond van de 44e editie van Indoor Brabant kijkt de organisatie nu al reikhalzend uit naar de aflevering van volgend jaar. Het Brabantse evenement krijgt in 2012 namelijk zowel de finale van de wereldbeker dressuur als die van het springen.

In 2012 zijn in de Brabanthallen twee wereldbekerfinales.

Daarmee heeft Indoor Brabant een primeur, want niet eerder mocht een evenement beide finales van de wereldbeker op één locatie en in één weekend organiseren. Voor het concours in de Brabanthallen is dat een mooie pluim. Wel brengt de organisatie van de twee finales met zich mee dat het budget nog flink omhoog moet. Het gaat om een miljoenenbedrag.

Indoor Brabant kaapte de finale dressuur weg voor de neus van Las Vegas. Na lang wikken en wegen besliste de FEI in het voordeel van het Nederlandse concours. ,,We zijn heel blij met deze beslissing en zien het als een bekroning van onze ambitie en inzet. Na 18 jaar, na de Finale van de Wereldbeker springen in 1994, hebben we nu twee finales in huis. Een mooi cadeau voor de 45e editie van Indoor Brabant”, aldus voorzitter Gerrit-Jan Swinkels.

Stegen.net | Indoor Brabant