Madeleine Witte stevig aan kop in ZZ-Zwaar

Share
  • 5 maart 2011 15:54

door: redactie, 5 maart 2011 15:54

ERMELO – Madeleine Witte heeft zaterdag tijdens het KNHS-kampioenschap Subtop ook het tweede onderdeel van de ZZ-Zwaar gewonnen. De amazone uit Schijndel deed dat met haar paard Wynton (v. Jazz). De Brabantse combinatie scoorde 72,48%. Adelinde Cornelissen uit Nijkerk werd met Tiara (v. Jazz) tweede (70,00%).

Madeleine Witte met Wynton. ©Roland Hitze

Young rider Angela Krooswijk behoudt tot nu toe met Revino 2 (v. Rohdiamant) haar derde plek. Beste Noordelijke deelnemer is Loes Corsel uit Coevorden. Zij eindigde in deze tweede proef op de zevende plaats met Ramazotti met 65.89%. In de tussenstand heeft Madeleine Witte een percentage van 72,04%. Cornelissen volgt met 69,62%. Het gemiddelde over twee proeven van Krooswijk komt op 69,47%. De beste acht combinaties komen zondag terug voor de finale kür op muziek.

In de Lichte Tour gaat Lynne Maas uit Schiedam aan de leiding na de eerste proef.  Ze reed de Ferro-zoon Salo naar 70,53%. Adelinde Cornelissen stuurde Ulissa (v. Olivi) naar een score van 68,33%, goed voor de tweede positie. Joyce Heuitink neemt de derde positie in met Wup (v.Welt Hitt II), waarmee ze 67,19% scoorde.

Inmiddels is ook de tweede proef van de ZZ-Licht verreden en opnieuw bleek Laurens van Lieren de sterkste met de KWPN-hengst Wonderboy. Emmelie Scholtens staat nu op tweede plaats met de KWPN-hengst Westenwind, gevolgd door Dominique Filion met Westrades Wishful.

Stegen.net | KNHS