NIC Assen: Christa Laarakkers twee keer tweede

  • 22 oktober 2011 16:56

door: redactie, 22 oktober 2011 16:56

ASSEN
Met twee tweede plaatsen heeft dressuuramazone Christa Laarakkers zich zaterdagochtend tijdens het NIC Assen goed geprofileerd. In de TT Hall werd de amaone uit Winschoten tweede in de Prix St. Georges en ook wist ze de tweede plaats te behalen in de Grand Prix, die werd gewonnen door Patrick van der Meer en Uzzo.

Christa Laarakkers met Ovation. ©Roland Hitze

Bij de Prix St. Georges kwam Laarakkers met haar paard Uphill als derde in de ring. Met haar score van 60.342% nestelde ze zich direct aan de leiding en stond die plek pas af nadat Madeleine Witte-Vrees de ring verliet. Deze Schijndelse amazone scoorde aanmerkelijk beter dan Laarakkers. Met Wynton kwam Madeleine Witte-Vrees tot 74.035% en met die score haalde ze de overwinning naar zich toe. Laarakkers legde beslag op de tweede plaats en Adelinde Cornelissen werd derde. De winnares van de Wereldbeker Dressuur kwam in Assen in de ring met Tiara. Met dit paard kwam de Europees kampioene tot 68.947%. Voor Laarakkers was het met Uphill de eerste wedstrijd na het drukke dekseizoen van de hengst.

In de Grand Prix was Patrick van der Meer de beste. Hij kwam op Uzzo tot een totaal van 71.560%. Met die score verdrong Van der Meer Laarakkers van de eerste plaats. De Winschotense kreeg voor haar uitvoering met Divosa Horseworld Ovation, een 15-jarige KWPN-ruin, een waardering van 70.106%. Als derde eindigde Marlies van Baalen met BMC Miciano. De Brakelse amazone kreeg van de jury een waardering van 68.369%.
[Stegen.net]