Hans Peter Minderhoud grijpt titel in zware tour

Share
  • 6 maart 2011 19:28

door: redactie, 6 maart 2011 19:28

ERMELO – Hans Peter Minderhoud is met de goedkeurde KWPN-hengst IPS Tango (v. Jazz) KNHS-kampioen geworden¬† in de zware tour. IPS Tango was zondag de derde KWPN-hengst die een kampioenschap op zijn naam schreef. De combinatie behaalde in de k√ľr een score 76,75% en een overall percentage van 74,58%.

De reservetitel was voor Marlies van Baalen met BMC Phoebe DVB (v. Regazzoni). Zij reed in de k√ľr een score van 73,08% bij elkaar en het overall percentage kwam uit op 71,54%. Met een score van 73,42% in de k√ľr en een overall percentage van 71.42% ging het brons naar Theo Hanzon met zijn Spargo (v. Krack C).

Lynne Maas uit Schiedam won met de Ferro-zoon Salo de Lichte Tour. Haar k√ľr werd beoordeeld met 78,83%. Hiermee behaalde ze een totaal score over drie dagen van 73,50%. Lynne Maas won eerder met Salo brons op het indoorkampioenschap in de klasse ZZ-licht en in het ZZ-Zwaar werd ze eerder al eens reservekampioen. De tweede plaats in het klassement was voor Angela Krooswijk met Flash. Adelinde Cornelissen werd met Ulissa derde.

Favorietenrol

In de ZZ-Zwaar maakte Madeleine Witte haar favorietenrol helemaal waar. De amazone uit Schijndel won de titel in deze klasse met de KWPN-hengst Wynton. Angela Krooswijk werd ook in deze klasse tweede, nu met Revino II. Adelinde Cornelissen eindigde wederom als derde, met de Jazz-merrie Tiara.

De titel in de ZZ-Licht ging naar Laurens van Lieren en de KWPN-hengst President’s Wonderboy. Goede tweede was Emmelie Scholtens met de KWPN-hengst Westenwind. Lotje Schoots nam de derde plaats in met Zarah.

Stegen.net | KNHS