archief
contact
+31 6 53239630

Outdoor Gelderland knokt voor NK dressuur

Het podium tijdens het NK van dit jaar in De Steeg.

DE STEEG – Outdoor Gelderland geeft zich niet zomaar gewonnen in de strijd om wie in de toekomst het NK dressuur mag organiseren. Het evenement in De Steeg was de afgelopen twee jaar gastheer van het NK. ,,We zouden het als een klap in ons gezicht ervaren als het NK nu aan een nieuwe organisatie in Hoofddorp wordt toegewezen”, aldus voorzitter Jan de Vries.

De Vries zegt dat Outdoor Gelderland bereid is om te investeren in de accommodatie, bijvoorbeeld in permanente bodems voor zowel springen als dressuur. ,,We hebben grote plannen met Outdoor en zijn er het afgelopen jaar ook druk mee bezig geweest om die voor de toekomst te borgen. Ook zijn we bereid om data en programmering opnieuw onder de loep te nemen. Op basis van de input die we dit jaar gehad hebben willen we toe naar een zelfstandig dressuurweekend en een zelfstandig springweekend. Bovendien willen we proberen om in het dressuurweekend niet alleen het NK Dressuur te verrijden, maar eventueel ook het WK Jonge Dressuurpaarden. Qua publiek en programmering zou dat een waardevolle toevoeging zijn. Dat we dan eventueel een datum in augustus moeten overwegen is voor ons zelfs geen bezwaar.”

Het podium tijdens het NK van dit jaar in De Steeg.

Vanuit de dressuursport lijkt er breed draagvlak te bestaan om het NK in De Steeg te houden. Nederlands Kampioen Hans Peter Minderhoud rijdt graag kampioenschappen in De Steeg, evenals Edward Gal die na twee titels met Moorlands Totilas dit jaar als tweede eindigde. Hans Peter Minderhoud: ,,Natuurlijk kun je altijd wat zeggen. We hebben de Special vaak in de hoofdpiste gereden en dan klaagden deelnemers over lawaai. Nu was het ’s ochtends op tijd en heb ik zelf heerlijk gereden. Wat ik bedoel te zeggen, er is altijd wel iemand die wat heeft te zeuren. Maar volgens mij is Outdoor Gelderland een fantastisch evenement waar wij ons als dressuurruiters ontzettend thuis voelen. En suggesties en opmerkingen worden door de organisatie positief ontvangen.”

Ook Coby en Marlies van Baalen kijken ieder jaar uit naar de titelstrijd tijdens Outdoor Gelderland. Coby van Baalen: ,,Voor ons is het een van de belangrijkste evenementen van het jaar en wijzelf en onze leerlingen komen er ieder jaar graag in actie. De accommodatie is perfect voor de deelnemers en de sfeer en ambiance is nergens in Nederland vergelijkbaar.”

Stegen.net

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel