Outdoor Gelderland verkast naar sportcentrum Papendal

  • 15 februari 2013 16:51
door: redactie, 15 februari 2013 16:51

ARNHEM
Outdoor Gelderland gaat verkassen. Het evenement, van 29 mei tot en met 2 juni, gaat plaatsvinden op het Nationaal Sportcentrum Papendal bij Arnhem. Tot nu toe werd het concours op Landgoed Middachten in De Steeg gehouden.

Outdoor Gelderland afgelopen jaar, bij het kasteel.

Outdoor Gelderland afgelopen jaar, bij het kasteel.

Na acht jaar op Landgoed Middachten te zijn georganiseerd, verhuist Outdoor Gelderland naar Papendal. ,,Met pijn in het hart”, aldus Chris van Dam van organisatiebureau EQ International. ,,Outdoor Gelderland is acht jaar lang een prachtig evenement geweest, mede dankzij de fantastische ambiance op en de goede samenwerking met Landgoed Middachten.”

De reden om het evenement toch naar Papendal te verhuizen is meerledig. Vanuit de duurzaamheidsgedachte die Outdoor Gelderland heeft omarmd bestaat de behoefte om van permanente voorzieningen gebruik te maken. De mogelijkheden om die op Middachten aan te leggen zijn onderzocht, maar het prijskaartje dat daaraan hangt is aanzienlijk. Dankzij het feit dat op Papendal al die permanente voorzieningen zoals vaste bodems, vaste stroompunten, waterleiding en riolering in het verleden zijn aangelegd, is de locatie van het Nationaal Sportcentrum in Arnhem in beeld gekomen.

Het besluit is mede genomen omdat een groot deel van de bij Outdoor Gelderland betrokken sponsors afkomstig is uit Arnhem. Vanuit die hoek bestond al langer de behoefte om het evenement naar Arnhem te halen. Nu ook de Gemeente Arnhem heeft aangegeven Outdoor Gelderland graag te huisvesten, is uiteindelijk besloten te verhuizen.