Gerda Bolding wint Eurohill finale klasse L

Share
  • 17 juli 2011 13:22

door: redactie, 17 juli 2011 13:22

VEENINGEN – Gerda Bolding heeft zaterdag tijdens het CH De Wolden de finale van de klasse L van de Eurohill Cup gewonnen. De amazone van de Stroomruiters deed dat met haar paard Happy as Larry.

De finales van de klassen B en L om de Eurohill Drenthe 2028 Cup werden op het hoofdterrein verreden. Ruiters en amazones konden zich via de selectiewedstrijden in Coevorden, De Wijk, Zuidwolde en Ruinen kwalificeren voor de finales. Sinds enkele jaren biedt CH de Wolden de landelijke ruiters de gelegenheid, om tussen de internationale top in een indrukwekkende omgeving hun kunnen te laten zien. Veel paarden en ruiters waren dan ook zeer onder de indruk van de ambiance.

Vooral in de klasse B was de spanning voor sommige combinaties net te hoog. Toch wisten 12 starters, waarvan 11 amazones en een ruiter, zich voor de barrage te plaatsen. Winnares van de Finale in de klasse B werd Fiona Koster van RV Dwingeloo met haar paard Bonoparte. Zij stond bijna twee seconden los van de nummer twee, Hellen van Asselt op Alibi. Op de derde plaats eindigde Melanie Kolk op Ashi-netty voor Sanne Gerritsen met Cassey en Kim Oude Nijhuis op Bon’aparte.

In de klasse L was het niveau al een stuk hoger en de paarden waren duidelijk al meer gewend. Ook deze klasse werd door een amazone gewonnen. Gerda Bolding van RV de Stroomruiters met Happy As Larry werd als winnares gehuldigd en mocht de statiedeken van sponsor Eurohill in ontvangst nemen. Tweede werd Lennard Vink voor Thomas Gangl. Opnieuw mocht Hellen van Asselt een prijs in ontvangst nemen. Tweede in de klasse B werd zij nu met het paard Wild Rose vierde in de klasse L voor Nathalie Hof op Zandokan. De finales van de overige klassen zijn in het tweede weekend van het CH De Wolden.

Gerda Bolding won met Happy as Larry de L-finale om de Eurohill Cup.

Gerda Bolding won met Happy as Larry de L-finale om de Eurohill Cup.

Doron Kuipers won zaterdag een parcours in de ‘medium tour’ met Zinius. De combinatie was bijna een seconde sneller dan Anne-Liza Makkinga uit Ommen met Wim. Later op de dag schreef Albert Zoer de hoofdrubriek in de ‘big tour’ op zijn naam. De ruiter uit Echten zette met Vigo een razendsnelle rit neer. Sander Geerink eindigde als tweede met Ragnar.

Veiling

Tevreden gezichten alom bij De Wolden Summer Sale Veiling. Met een veilingtopper die voor € 190.000 van eigenaar veranderde mocht deze editie van de Summer Sale wel een succes worden genoemd.

Acht zeer kwaliteitsvolle springgefokte veulens en 10 direct inzetbare springpaarden vormden een fantastische collectie voor de De Wolden Summer Sale. Veilingmeester Bert de Ruiter presenteerde de paarden en veulens weer op zeer vakkundige wijze. Het duurste veulen van de veiling werd het charmante en hoogbenige merrieveulen Gwintosca HBC, een dochter van Alicante uit een moeder van Kroongraaf. Voor € 11.000 mocht de nieuwe eigenaar het merrieveulen naar huis nemen.

Gemiddeld werd er € 7.250 voor de veulens betaald en € 53.000 voor de springpaarden. Absolute veilingstopper werd de 6-jarige hengst Forani. Forani is een zoon van de legandarische hengst For Pleasure uit een merrie van Ramiro. Hij is bij het Oldenburger Springpaardenstamboek goedgekeurd en heeft in Duitsland al diverse overwinningen behaald. Voor de topprijs van € 190.000 blijft Forani in Nederland.

Stegen.net