Regionale top presteert sterk op CH De Wolden

Share
  • 17 juli 2010 10:43

door: redactie, 17 juli 2010 10:43

VEENINGEN | STEGEN.NET
Op de tweede dag van het internationale concours CH De Wolden was er weer spannende sport te beleven. De internationale ruiters en amazones streden in vier rubrieken over hoogtes van 1.30 – 1.40 m om de prijzen, terwijl de landelijke ruiters in het B-Springen zich moesten kwalificeren voor de finale van de Eurohill Drenthe Cup, die op zaterdag 24 juli op het CH De Wolden wordt verreden.

Winnaar in de internationale Youngster rubriek voor 6- en 7-jarige springpaarden werd opnieuw de Oostenrijker Gerfried Puck met Wibo B, die op de openingsdag ook al onderdeel wist te winnen. Wibo B is pas sinds kort onder het zadel van Gerfried Puck en desondanks vormen zij reeds een geduchte combinatie. De tweede prijs in deze Youngster rubriek was voor de Nederlander Michael Greeve op Chellana-B, gevolgd door de bekende Nederlandse amazone Angelique Hoorn met Wendiena W.

Bert Jan Zuidema

Bert-Jan Zuidema behaalde met UB40 een tweede plaats. ©Stegen.net

In de andere internationale rubriek van vrijdag, een rubriek over 1.35 m met ingebouwde barrage met bijna 70 starters, werd het podium bezet door drie Nederlandse ruiters. De winst was voor Michiel Brusse met zijn Holsteiner ruin Ludwig, gevolgd door Mischa Everse-Kraats en Chocola Z voor Anne-Liza Makkinga op Salinger Veldhoek.

De hoofdrubriek van vrijdag werd een regionaal onderonsje. Voor de eerste vier geplaatsten is CH De Wolden bijna een thuiswedstrijd en voor het meelevende publiek uit de regio was het bijzonder leuk om “hun” ruiters aan te moedigen.

De winst ging naar Michael Greeve uit De Schiphorst met de ruin Uncle Berry, die met deze winst een bijzonder succesvolle dag afsloot. De tweede plaats was voor Bert-Jan Zuidema uit Linde en UB 40. De derde prijs ging naar de stalgenote van Michael Greeve, Maaike ten Berg-Bijlsma met Timothy BB, gevolgd door nog een streekgenoot, Marcel de Boer en Uloubet Du Pomme.

Stegen.net