archief
contact
+31 6 53239630

Samantha Bos wint finale Eurohill Cup

VEENINGEN – Samantha Bos is zaterdag tijdens het CH De Wolden winnaar geworden van de finale van de Eurohill Cup klasse ZZ. De amazone van de HCE Ruiters was met Follow Me (v. For Pleasure) in de barrage vier concurrenten te snel af.

Samantha Bos schreef met Follow Me de ZZ-finale op haar naam.

Bos reed een foutloze barrage in een tijd van 46.00 en was daarmee duidelijk beter dan de als tweede geplaatste Danny Schaper, die met Von Dutch (v. Corland) anderhalve seconde meer nodig had. Henri Stegeman stuurde Wadro’s Wembley naar de derde plaats. Roel Meeuwes deed een knappe poging op Samantha Bos te verslaan, maar zijn tijd met VDO Vienna was uiteindelijk 46,34. Dat was de tweede tijd, maar Meeuwes maakte in de haast wel een fout en werd daarmee nog knap vierde.

De parcoursen in de Z- en de ZZ-finales waren zwaar. Van de 38 starters in het Z kwamen er maar vier ruiters zonder fouten door het basisparcours en kwalificeerden zich voor de barrage. Dat was wel magertjes, maar het maakte de ontknoping er niet minder spannend op. In de barrage bleef niemand foutloos, maar Henri Stegeman met Abitibi Blues had er ruim één seconde minder nodig om de barragesprongen te overwinnen dan de nummer twee, Mareille van Geel-Schröder en haar merrie Alorien. Samantha Bos op Zanzibar kwam met zes strafpunten over de eindstreep, goed voor een derde plaats.

In de M-finale verschenen 45 combinaties aan de start, waarvan er elf terugkeerden voor de barrage. In de barrage werd er loeihard gereden. De oudste ruiter van het concours gaaf de jeugd het nakijken! Met één honderdste van een seconde voorsprong wist Jan Burema (64) op de kleine, maar vreselijke felle Bonzai dit springen op zijn naam te zetten.

Stegen.net

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share